Nye Blogs: Naboerne er trætte af ungdommen

Jeg faldt over en nye type blogs som jeg desuden mener er en lille trend blandt blogging: en gruppeblog som i en tids-afgrænset periode(?) sætter hinanden stævne og udveklser holdninger og ideer omkring et konkret emne. Det ser man allerede mange eksempler på indenfor uddannelses-verdenen, hvor en del grupper og hold af studerende vedligeholder weblogs sideløbende som kommunikationsmiddel og udveksling af ideer under processen.
Et lidt mindre udbredt blog-fænomen er altså gruppe-blogs om et bestemte emne eller problemstilling. Et eksempel er den meget aktuelle blog Naboerne på Nørrebro, der er en samling “almindelige mennesker” som i deres frustration over Ungdomshuset er gået sammen for at lade deres holdninger som naboer komme til udtryk – som bloggen selv siger:

“Naboerne på Nørrebro” er en protest gruppe til de autonome og andre brugere af Ungdomshuset og deres destruktive adfærd.”

I modsætning til nogle af de usmagelige lynch-stemningsagtige underskrifts-indsamlinger, som kort for hovedet råber op med “Nu er det nok”, er Naboerne på Nørrebro mere afbalancerede. Det er lykkedes dem at få deres budskab bredt ud via derers blog og repræsentanter fra SF til Konservative forstår deres sag, og Naboerne vil da også i dialog med ungdomshuset.
Naboerne er i fællesskab også begyndt at foto-dokumentere hærværket af området på en dertil indrettet blog: autonom-ungdomshuset.

Undgdomshuset er jo netop nu i fokus angående et foreslået lokalplan som man kan se i medierne TV2, JP, Politiken ..

Del indlægget med dit netværk:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 Kommentarer

 • Martin Stahl

  19. oktober 2006

  Hej Stefan Bøgh-Andersen

  Vi takker for de fine ord og den gode analyse. Jeg må snart lære at arbejde med RSS feeds. Din blog er meget hutigt opfattet af søgemaskinerne. God blog! Jeg linker!

  Reply
 • Stefan Bøgh-Andersen

  20. oktober 2006

  Martin, du kan jo lade RSS arbejde for dig! I stedet for at selv at google og søge nyhedssites igennem kan du lade nyhederne komme til dig.

  1) anskaf dig en RSS feedreader: enten én man downloader (jeg anvender selv pt. FeedReader) eller en browser-baseret reader (De populære er Bloglines, GoogleReader , Alesti ….).

  2) Find RSS-feeds, som du så lægger ind i din feedreader.

  3) Hvis du f.eks. vil se hvad der skrives om ‘Ungdomshuset’, vil jeg foreslå du lave en søgning a la ungdomshus* og henter det tilhørende RSS feed ind i din feedreader.

  4) Da Overskrift har feeds fra de fleste danske nyhedskilder og ca. 15.000 blogs, kan du bare læne dig tilbage og se relevante indlæg dukke frem løbende i din feedreader! Da er da en nem måde at holde sig ajour med et emne!

  Reply

Skriv et svar