Nye Blogs: Danmarks ældste lokalavis lukker – omdannes til blog

Kajs Avis er kendt i Værløse & omegn og har eksisteret i en menneskealder netop fordi det er Kaj selv som siden 1945(!) har udgivet den lille lokalavis. Egentlig hedder den vel “Hareskov Værløse Avis”, men da det nu var Kaj selv som lavede mere eller mindre det hele på avisen kom den i folkemunde til at hedde “Kajs Avis”.

Kajs Avis logo

Jeg kan huske fra den gang jeg selv boede og voksede op i Værløse, hvordan Kajs Avis regelmæssigt dukkede op i postkassen – måske ikke verdens mest sprudlende og interessant lille avis, men et fast holdepunkt i lokalmiljøet med nyt om job-opslag i kommunen, sogneråds-referater fra kirkerne, de lokale politik- og sportsnyheder og tilbud fra købmanden.

Efter 61 år med samme udgiver(!) går den ikke længere – Kaj er efterhånden en ældre herre og efter et fald sidste år står helbredet ikke så godt til. Desuden er der også andre lokalaviser i området – og med den u-populære sammenlægning af to Venstre-kommuner, Værløse og Farum, til Furesø Kommune, blev det endda besluttet ikke at annoncere jobopslag i Kajs avis, hvorfor det økonomiske annonce-grundlag også forsvandt fra avisen.

Allesidste udgave af Kajs Avis blev derfor her ultimo 2006, med et lille farvel fra Kaj d. 11/12/2006.

Kajs Avis er dog fremme på beatet og har både en hjemmeside og sørme om den ikke netop også er overgået til at være en blog.

Et fantastik billede af Kaj taget af Hans Jørn Storgaard Andersen da Kaj tog til Vordingborg for at hente det sidste oplag af avisen:

Kaj-Ord-small.png

Tak Kaj!


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.