Brugbarheden i tag-clouds

Overskrift.dk's tag cloudsI løbet af de sidste par dage, er vi flere gange stødt på både holdninger for og imod tag-clouds. En cloud er en klynge af ord hvis relevans illustreres ved deres størrelse, f.eks. som “Populære emner” og “Populære søgninger” på forsiden af Overskrift.dk.

Føler du dig helt hjemme blandt web2.0 tjenester, så kender du allerede skemaet for cloud’en. Men der er altså en tærskel nye deltagere skal krydse – en tærskel som måske kunne fjernes ved at præsentere samme data som f.eks. en almindelig gammeldags prioriteret liste.

Blandt ugens feedback har vi bl.a. fået at vide fra en bruger, at vores tag-clouds “støjer” og at øjet søger væk fra dem fordi de kan minde om reklamer (hvilket er lidt surt, da vi bevidst har fravalgt reklamer på forsiden).

Vi kigger selv på forsiden hver dag, og må nok erkende at vores øjne er blevet vænnet til det nuværende udseende, men vil selvfølgelig forbedre hvor vi kan.

Giver det mening at beholde de nuværende clouds, eller skal hele baduljen skiftes ud med almindelige gammeldags lister?


3 Comments

  • Knut Nägele

    16. februar 2007

    Jeg kan godt se dillemaet. Når man først kender ting, så er de meget nemme at forstå:-)

    Det er lækkert at i dyrker enkeltheden i designet, men måske kunne man med en anden farve indikere hvad der links i venstre menu-bar. Umiddelbart ligner Tag-clouden bare ord, som man ikke tænker på, er til at trykke på. Afstanden mellem tags’ene kunne måske også øges lidt, så de ikke flyder helt sammen. Endelig kunne man måske lave det hele lidt mere boks-agtigt, med eventuelt en opfordring til at klikke i den. Bokse med samme baggrund som feeds’ene nederst på siden kunne måske være en ide.

  • René

    16. februar 2007

    Jeg synes det er dejligt enkelt, klart og brugbart som det er. Ingen grund til ændringer.

  • Jens Ulrik

    17. februar 2007

    Tak for input – de får nok lov at overleve som clouds et godt stykke tid endnu..

Comments are closed.