Militær-forskning bruger bloggen som våben (DIMS!)

Dansk Institut for Militære Studier (DIFMS eller var DIMS-domænet bare allerede taget) er en relativ ny forsknings-institution, som iøvrigt har til huse samme sted som Forsvarsakademiet i Ryparken. Formålet er:

“Dansk Institut for Militære Studier skal på forskningsmæssig baggrund kortlægge, analysere og debattere de sikkerheds- og forsvarspolitiske valg, som Danmark står overfor i en globaliseret verden.”

Instituttet har valgt at anvende webloggen som en del af kommunikationen omkring forskningsarbejdet, og er ret klare i spyttet ovre på “Om bloggen” omkring hvad blog-indlæggene må og kan bruges til, hvorledes indlæg ikke skal tages til indtægt for synspunkter, at kommentarer skal holdes i et lødigt sprog, etc etc. Det er jo nok desværre ret nødvendigt at være ret klare på de punkter for ikke at skulle bruge alt forskningstiden på kværulanter.

PS: Undskyld den noget platte og sensations-lystne overskrift. Bare lidt som når Børsen skriver “Vestas i modvind” – som jeg iøvrigt aldrig kan huske er en god eller dårlig nyhed for Vestas!


3 Kommentarer

 • Niels MLP

  20. april 2007

  Tak for henvisningen. Givetvis et frugtbart initiativ – på den måde at de fleste forskere og forskningsinstitutioner i mine øjne kunne nyde godt af at blogge for bedre at dele og udvikle viden.

  Men det virker til at de spænder ben for sig selv ved at den absolut skal køre som en form for frame ligesom resten af DIMS’websted. Hvor er permalinksene der kan sætte gang i lidt trafik til enkelte indlæg? Hvor er indikationen af kommentarer? Og hvorfor kan man ikke bruge browserens navigationsknapper eller sin egen mus’ schroll-funktion?

  Reply
 • Stefan

  23. april 2007

  Ja, det undrede også mig meget da jeg så DIFMS sitet første gang, at det hele var pakket ind i frames. Faktisk ville jeg også blog-brokke mig over det, men så at der faktisk er lavet et “permanent link til bloggen”, så man i det mindste kan linke direkte til (forsiden) af bloggen, men altså ikke til de enkelte indlæg!

  Det er vel det valgte web-bureau, som stadig hænger i Web 1.0-bremsen og ikke helt med på beatet i moderne (link-venlige) websites.

  Reply
 • Niels MLP

  2. maj 2007

  Ja, et “permanent link til bloggen” tæller vel ikke rigtig som det der normalt kaldes et permalink.

  Men faktisk er der vist en slags permalink til hvert enkelt indlæg – de er bare ikke at finde på sitet. Hvis man abonnerer på RSS-feedet (som kun er et par linier af hvert indlæg), kan man i det mindste klikke sig direkte ind på de enkelte indlæg. Eksempelvis http://www.difms.dk/index.php?id=33627 skulle gerne linke direkte til indlægget “Iran update: to urelaterede nyheder”. Ikke just brugervenligt.

  Reply

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.