Overskrift

Danmarkskort med blog-indlæg, Google Map + GeoRSS mashup

Så er det tid til at introducere endnu en nyhed her på Overskrift.dk: et Danmarkskort der viser blog-indlæg efterhånden som der bliver postet: overskrift.dk/kort

Kort lille

Ideen er rimelig oplagt da jeg opdagede at der er noget som hedder GeoRSS, som er en mulighed for placere geografisk information i blog-indlæggene i RSS feeds. Altså noget i stil med at udpege et punkt på kloden via længde- og breddegrader a la:

<georss:point>45.256 -71.92</georss:point>

Når nu visning via kort, så som TwitterVision, og de mange gode danske Google Map baserede tjenester så som MitKbh, Kbh360, MangoSpot, Findvej etc. er blevet populære, er det rimeligt oplagt at Overskrift.dk som Danmarks største blog-portal viser kort med bloggernes indlæg løbende efterhånden som de postes (og er opmarkeret med GeoRSS).
Som man kan se på kortet er der pt. ikke så mange danske blog-indlæg som anvender GeoRSS endnu – de fleste af dem er faktisk bare test-indlæg for at teste mash-up’en, så hermed invitation og opfordring til at begynde at geografisk sted-fæste dine blog-indlæg. Det er nok ikke altid det giver mening at sted-fæste sine indlæg, men nogle gange når man blogger om noget man selv har oplevet eller når man blogger om bestemte steder giver det jo meget god mening.

Hvordan kan jeg komme igang?

Dit RSS feed skal opmarkeres med GeoRSS for at kunne komme med på kortet. Hvis du anvender WordPress, er det så heldigt, at der ligefrem er lavet et plug-in, GeoPress, som gør det nemt via et Google Map kort at udpege et sted, som dit blog-indlæg så et sted-fæstet til.

Søren Johannessen fra e-klumme har ligefrem lavet en fantastisk dansk miniguide til hvordan GeoPress opsættes og anvendes. Men vent, der er mere: Morten Frederiksen (Eksponering) var ikke helt tilfreds med GeoPress i sin nuværende udgave, så han har tilrettet GeoPress med en række forbedringer, bl.a. at kort-pegningen altid begynder med et Danmarkskort (i stedet for hele verden).

Dit indlæg kommer med på kortet, enten når Overskrift.dk poller dit feed (som pt. sker indenfor nogle timer) eller hvis dit blogsystem pinger Overskrift.dk (Hvis du anvender WordPress, er det ret nemt at sætte din blog op til at pinge Overskrift automatisk, se kort forklaring). Endelig kan du også pinge manuelt ved angivelse af din blogs URL. Så skulle dit blog-indlæg dukke op på kortet indenfor 10 minutter (vi må se på om det ikke kan gøres mere eller mindre med det samme).

Bemærk, at kortet i den grad er work-in-progress, så gode ideer, forbedrings-muligheder, fejl, udeståender og andre kommentarer er meget velkomne.

Kæmpe tak til Søren Johannessen for diskussioner om GeoRSS formater, encodninger etc. og Jesper “blog 2.0” Stocholm for Google Map prototype.

Exit mobile version