Flickr tilføjer geo-information til billeder vha GeoRSS

Det ser ud til at den geografiske mark-up udvidelse til RSS, GeoRSS, bliver mere og mere populær og udbredt. Forleden tilføjede Flickr så geo-info til RSS for billeder på Flickr. Det betyder bl.a. at man kan abonnere på Flickr RSS feeds – enten alle de seneste billeder (geotaggede eller ej), eller alle de seneste som er geotaggede.

F.eks. er her to “Copenhagen” RSS feeds: det ene blandet, det andet udelukkende billeder som er geotaggede. Flickr har så naturligvis lavet en kort-funktion, hvor man i bedste twittervision-stil kan følge nye billeder for et bestemt geografisk område efterhånden som billederne bliver uploadet til Flickr. Faktisk har manden bag Twittervision, David Troy, allerede tidligere lavet en Flickrvision ! Men det er ihvertfald nyt for mig at Flickr nu selv har lavet et sådan løbende opdateret kort (naturligvis baseret på Flickr-ejeren Yahoo!s eget kort-inferface):

FlickerMap-small.png

Med geotaggede billeder fra Flickr og kort-API’er så som Google Maps er der da lagt op til en masse spændende mashup vil jeg mene, f.eks. med Copenhagen eksemplet fra før vist via Google Maps:

GoogleMapFlickrGeoRSS-small.png

På Overskrift.dk anvendes jo også GeoRSS og Google Maps, idet blog-indlæg som er GeoRSS-taggede vises på kortet:

Odk-kort.png

Vi har tidligere også haft blog / feed indlæg fra MitKbh og Mangospot med på kortet, men de “almindelige” blog-indlæg druknede i mængden af café-anmeldelser fra København og Århus, så lige for tiden ser vi om der er ved at være nok danske blog-indlæg som er geo-taggede.


One Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.