Blog-udviklingsprojekt til f.eks. Grønland?

Nu skal det ikke handle om folketingsvalget det hele.

Så her er en spændende blog-nyhed fra Solana Larsen om at der kan søges om et Rising Voices grant (på USD 5.000) til at starte nye blogging projekter i samfund som er “under-repræsenteret” på nettet. Solana peger på at Danmark næppe falder inde under formålet, men peger selv på f.eks. Grønland!

Det kunne da være rigtigt spændende om nogen ville opbygge et blog-projekt for og med grønlændere, som jo netop bor så langt fra hinanden. Er man overhovedet online på Grønland? Ja, ifølge vores egen emne-oversigt, findes der da nogle få spredte bloggere og online tiltag på Grønland, f.eks. bloggen minnerpaamikpiusinnaasoq(!).
Solana er selv co-managing editor på Global Voices – et slags online talerør fra egne af verden, der som regel ikke får så meget mikrofontid, i modsætning til de over-medie-dækkede nyheder i den vestlige verden:

Global Voices aggregates, curates, and amplifies the global conversation online – shining light on places and people other media often ignore.

Altså nyheder fra verdens “fjerne egne” skrevet og redigeret af brugerne selv.

Overskrift.dk: Grønland tags, Grønland feeds, Grønland søgning.

UPDATE: Solana er åbenbart i Danmark til december hvor hun bl.a. holder et foredrag “Redaktør for en åben verden” på ITU d. 5. december om netop Global Voices.


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.