Wired: blog-rejsen fra udgivelse til læsere

Det nyeste udgave af Wired (16.02) februar 2008 har en skøn “infoporn” oversigt om blog-indlæg: hvad er det lige der sker når man har klikket på “udgiv” knappen?

Wired-Blog-Journey-400.png

Ping-tjenster bliver pinget, søgemaskiner får besked og indekserer indholdet, aggregatorer (som f.eks. Overskrift.dk) viser blog-linket på forsiden og hos interesserede modtagere, blog-overvågninger spytter links og indhold videre til relevante modtagere (via RSS og email) baseret på overvågnings-ord, online nyhedsmedier finder evt. interessant indhold i blog-indlægget og linker tilbage til bloggen (f.eks via vores nye BlogSynergi tjeneste), læsere kan se indholdet via RSS feedreaders og (aggregerings-)websites, og finder det måske interessant nok til at bogmærke via sociale bookmark-tjenester (f.eks. del.icio.us), så blog-indholdet får sit helt eget levende liv i blog-internet-økosystemet.

Det er netop hvad vi i Overskrift.dk forsøger at bidrage med, bl.a. blog-infrastruktur, i den danske blogosfære med vores blog-søgemaskine / portal, blog-overvågningstjenester og altså senest BlogSynergi tjeneste som binder blogs og online nyhedsmedier tættere sammen.
Nemt og overskueligt præsenteret hos Wired. Tak for det Wired.


Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.