Københavns Universitet åbner endelig helt op for blogportal

Universitetet har egentlig længe haft en blog-portal, idet rektor og prorektor lagde ud med en fælles blog tilbage i august 2006.

Københavns Universitet har dog haft en meget “top-down” tilgang til bloggeriet, idet det derefter kun var medarbejdere der kunne blogge på blogs.ku.dk, hvilket der dog kun kom små 20 blogs ud af . Endelig i går blev blogportalen åben for alle “med en KU mail-adresse”:

Universitetet skal være dér, hvor debatten er. Og det er i stigende grad på nettet, hvor forskningsformidling ved hjælp af blogs udvikler sig som ringe i vandet. Derfor lancerer KU nu en blogportal, der ikke alene gør det lettere for den enkelte forsker at blogge, men også for interesserede at finde rundt i KU’s blogosfære.

Det skal blive spændende at som om de studerende tager blogs på KU til sig, eller om de allerede blogger andre steder eller slet ikke er interesserede.


2 Comments

  • Jesper Laugesen

    6. marts 2008

    Tak for omtalen – men det er nu ikke helt rigtigt at kalde vores tilgang for top-down… Vi har været i halvåben beta i nogen måneder – og har nu tiltro nok til såvel hard- og software som vores egen evne til at styre en wpmu-portal, at vi er klar til at åbne op for fri registrering af blogs. Det er en ret normal måde at rulle sådan et projekt ud på – og har ikke noget med topstyring at gøre 😉

    Vi forventer sådan set ikke, at det i første omgang bliver det helt store tilløbsstykke blandt de studerende – jeg tror mange ‘hverdagsbloggere’ enten allerede har eller hellere vil på en ‘neutral’ portal. Blandt de studerende vil det nok primært være dem, der vil bruge mediet ifm. opgave- eller specialeskrivning vi får at se. Men de er alle meget velkomne.

    Vores primære mål er at få flere forskere til at bruge mediet til at komme i dialog med omverdenen. Det være sig fagfæller, studerende eller den brede offentlighed.

    mvh Jesper Laugesen

  • Stefan Bøgh-Andersen

    7. marts 2008

    Tak for inside-information om blogportalen på KU.

    Jeg er helt klar over problemstillingerne ved at gå i beta og afteste om produktet skalerer orddentligt . Så det er helt normalt kun at lukke nogle få brugere ind ad gangen.

    Det skal da også blive spændende at se hvordan studerende tager det til sig. Det er jo en helt ny generation som er vant til(?) at boltre sig i online kommunikation.

    Men det er jo nok en meget god ide at I satser på de mere vedvarende blogs, som forskere og medarbejdere kan vedligeholde over en lang periode.

Comments are closed.