Topmøde om politisk kommunikation

Onsdag den 30. September afholdte Dansk Kommunikationsforening topmøde indenfor politisk kommunikation og Overskrift deltog selvfølgelig også. Dette skete i samarbejde med PrimeTime Kommunikation.

Med udgangspunkt i et stærkt hold af kommunikatører, journalister, ledere og beslutningstagere, der i det daglige arbejder med interessevaretagelse, var fundamentet lagt for en spændende dag med  forskellige indslag.

Overskrift valgte blandt andet at se på dataudtræk for #dkpol for et helt år. Hertil var fokus på hvilke tags der oftest blev brugt i sammenhæng med #dkpol. Endvidere var blikket rettet mod hvilke profiler, der har anvendte #dkpol mest og sidste men ikke mindst, hvilke #dkpol tweets, der opnåede flest re-tweets.

Fra perioden 31. august 2014 – 31. august 2015 twettede danskerne 25.168.751, hvoraf 7.459.896 benyttede mindst et hashtag. Ud af det samlede antal tweets, indeholdte 646.656 hashtaget #dkpol. Af disse var 366.119 originale tweets med #dkpol og 297.965 re-tweets med et #dkpol hashtag.

På top 3 over twitter hasttags i den givne periode fra august 2014-2015, lå dkpol på en sikker førsteplads med over 600.000 anvendte hasttags. Andenpladsen blev indtaget af fv15, efterfulgt af gameinsight på tredjepladsen.

Graf1

Et overraskelsesmoment lå i antal #dkpol tweets og hvem der var mest aktive i den givne periode. Her var der nemlig ingen politikere repræsenteret på top-10 listen.

dkpol-top-10-brugere

Dog opnåede Uffe Elbæk 199 #dkpol re-tweets med denne meddelse.

  Jyllands Posten opnåede at blive re-twettet flest gange med 222, med deres tweet om videnskabsminister Rasmus Elmelund. Anne Sophia Hermansen fulgte lige efter med 216 re-tweets og en kommentar til Lars Løkke.  

Læs mere om Overskrift, hvordan du lytter med Overblik og skriv dig op til et gratis prøveperiode her.


One Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.